Aktuellt

Highway Challenge 2004

Den 11Juni 200 smällde det efter stressmekning in i det sista med en drivaxel som gett upp för outtröttliga 640NM. Highway challenge gick av stapeln fredagen den 11januari. Eventet började med en samling vid Haga forum där det bjöds på en strålande lunch och genomgång inför åkandet. Arrangören gick igenom  vad som skulle hända i stort under dagarna som skulle följa. Det skulle bli en bilorientering första dagen där man skulle hitta mellan olika punkter i Sverige. Först när man nådde första målet fick man information om nästa osv. Han förklarade också strikt att det inte var någon tävling utan handlade om ett socialt evenemang för kraftigt "motorskadade" vuxna människor som tycker om att umgås tillsammans med andra likasinnade. Han visade dessutom bilder på vad som kan hända om man kör över sin förmåga vilket var mycket otrevligt för alla närvarande, tro mig! Därmed var alla varnade för att överskrida gällande hastighets bestämmelser.

Utanför Haga forum hade det under tiden samlats en hel del folk både vänligt sinnade bil intresserade till ondsinta konstaplar och snokande reportrar. Kling och Klang gick och skrev upp bilnummer och reportrarna jagade scoop. 

Efter att ha hällt i lite "oktanbooster" gjorde vi oss redo för start, spände fast 4-punktsbältena och väntade på vår tur. Bara ett par minuter senare gick starten och vi drog iväg med en "rökare", åt fel håll (så klart)!! Min kartläsare måste ha vänt kartan upp och ner! Upp till Karolinska bar det och sedan med en U-sväng ner på E4;an igen.. Tyvärr hade redan tre bilar hunnit starta med vi gjorde vår olycksaliga resa upp och ner till sjukhuset vilket gjorde att vi slog följe med en röd Viper som startat strax efter oss..

 

I vilket fall slutade kvällen efter en hel del strapatser i Kalmar där vi åt en kalas middag på stans bästa Italienska restaurang. 

Tydligen hade min kartläsare ryckt upp sig under dagen och vi hade därmed kommit in som tredje bil i Kalmar vilket inbringade en varm applåd vid middagen. Efter lite prat om dagen berättade arrangören om vad som skulle hända dagen efter och att starten skulle gå kl 5. HELSIKE, KLOCKAN FEM PÅ MORGONEN!

Genast vart vi stressade att komma i säng(nåja i allafall jag) problemet var bara att middagen ännu inte var avslutad. Kl 0400 var det beställt väckning(suck) och 0445 skulle vi sitta i bilarna. klockan var då 2315 och efterrätten hade inte kommit in(suck igen).. Precis när efterrätten äntligen kommer in så bestämmer sig min envise kartläsare för att gå och röka och frottera sig med ett par andra HC åkare vilket gör att när jag ätit upp min efterätt har han inte ens börjat med sin (dubbelsuck). När han kommer tillbaks lite på lyset en kvart senare efter ha tagit en bärs i baren går jag hem. 0100 kommer han hem och väcker mig(trippel suck). Efter det var det bara att lägga ner sovandet.

Klockan 0400 ringer telefonen efter att jag legat och stirrat i taket sen 0100 medan min eländige kartläsare legat och sågat timmer stockar(grrr). duscha klä på oss och sedan ner i garaget.

 När motorerna på 20 fantastiska sportbilar startas i ett slutet litet betong garage, ja då vaknar man tro mig.. Helt plötsligt var jag inte det minsta trött längre..  

Kl 0500 startar vi ur garaget och kör till Simrishamn en nätt tripp på 27 mil innan frukost. Under resan träffar vi på en del olycksaliga djur som av nån anledning vistas på allmän väg till deras olycka. 

Människorna i Skåne verkar dock hälsa på motorburna människor på ett helt annat sätt än i längre norrut i Sverige. Dom vinkar på nåt konstigt vis med knuten näve, mycket  besynnerligt! Tyvärr hörde vi inte riktigt vad dom sa när dom ropade sina glada hälsningar till oss då vi hade hörsel kåporna på oss för den höga ljudnivån i kupén.

Innan Simrishamnsborna visste ordet av hade ett 20 tal vackra sportbilar parkerat nere vid vattnet och deltagarna hade bänkat sig för att avnjuta en fantastiskt frukost.

 

Efter detta var det karavan till Malmö för kartläsarnas årliga gokart och av nån underlig anledning var Konstapel blåklint ute också för att visa oss vägen vilket var väldigt vänligt även om vi hittade alldeles utmärkt själva också.

 

HC2004 avslutades senare med en hejdundrande middag och blöt fest på Malmös trevligaste krogar och ett antal pris och applåder delades ut för extraordinära insatser..  

 

 

 © 2004 Rookie Performance by Puppan Info@puppan.se. Sidan visas bäst i 1024x768. Senast uppdaterad April 2004